E-Döviz Nedir
= E-Döviz Nedir =
823 Okundu | 17.12.2021

e-Döviz Alım Satım Belgesi nedir?

Döviz alış ve satışlarında matbu olarak düzenlenen Döviz Alım Belgesi ile Döviz Satım Belgesinin elektronik ortamda düzenlenmiş halidir. e-Döviz Alım Satım Belgesi, kağıt ortamda düzenlenen "Döviz Alım" ve "Döviz Satım" belgeleri ile aynı hukuki özelliklere sahiptir.

e-Döviz Alım Satım Belgesi uygulaması nedir?

e-Döviz Alım Satım Belgesi uygulaması, döviz alım satım işiyle uğraşan firmalarla yasa gereğince döviz alım satım belgesi düzenleyen mükelleflerin kağıt ortamda düzenlediği Döviz Alım Belgesi ve Döviz Satım Belgesi'nin elektronik olarak düzenlenmesi, elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkan tanıyan uygulamadır. e-Döviz uygulamasıyla elektronik ortamda oluşturulan e-Döviz Alım Satım Belgesi muhatabının isteği doğrultusunda internet ortamında veya kağıt ortamında alıcıya gönderilebilir.

e-Döviz Alım Satım Belgesi geçiş zorunluluğu nedir? e-Döviz Alım Satım Belgesi geçiş süresi nedir?

Döviz Alım ve Satım faaliyetinde bulunan yetkili müesseselerin, 01.01.2022 tarihinden itibaren düzenleyecekleri Döviz Alım ve Döviz Satım belgelerini "e-Döviz Alım Belgesi" ve "e-Döviz Satım Belgesi" olarak düzenlemeleri zorunludur.
Zorunluluk kapsamına dahil olan yetkili müesseselerin gerekli hazırlıklarını yapmaları 01.01.2022 tarihi itibariyle düzenleyecekleri belgeleri "e-Döviz Alım Belgesi" ve "e-Döviz Satım Belgesi" olarak düzenlemeleri gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 30.09.2021 tarihinde yayınlanan Yetkili Müesseselerce Düzenlenen Döviz Alım ve Döviz Satım Belgelerinin Elektronik Döviz Alım ve Satım Belgesi Olarak Düzenleme Zorunluluğu Getirilmesi Hakkında Duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

Blog Etiketleri